Plivit C 500 mg tablete, 20 tablet

Zdravilo Plivit C vsebuje zdravilno učinkovino askorbinsko kislino (vitamin C). Zdravilo Plivit C se uporablja za preprečevanje in zdravljenje skorbuta, pri pomanjkanju vitamina C pri stanjih s povečanimi potrebami po vitaminu C (npr. zvečani telesni napori, kajenje, stres, nezadosten vnos vitamina C, še zlasti pozimi in zgodaj spomladi).

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Plivit C vsebuje zdravilno učinkovino askorbinsko kislino (vitamin C). Zdravilo Plivit C se uporablja:
– za preprečevanje in zdravljenje skorbuta
– pri pomanjkanju vitamina C pri stanjih s povečanimi potrebami po vitaminu C (npr. zvečani telesni napori, kajenje, stres, kronične ali infekcijske bolezni, pooperativna stanja, nagnjenost h krvavitvam, rane in opekline, nezadosten vnos vitamina C, še zlasti pozimi in zgodaj spomladi).

Vitamin C (askorbinska kislina) spada med poglavitne vitamine, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje. Vitamin C je pomemben za delovanje različnih encimov (snovi, ki pospešujejo kemične procese v telesu), sodeluje pri tvorbi nekaterih nevrotransmiterjev (kemične snovi, odgovorne za prenos živčnih dražljajev med živčnimi celicami) in hormonov nadledvične žleze. Pomemben je za rast in vzdrževanje zdravih kosti, zob, dlesni, vezi in krvnih žil. Poleg tega je pomemben za delovanje imunskega sistema, za celjenje ran in za absorpcijo železa.

Običajni odmerek za odrasle je 500 mg (1 tableta) na dan. Zdravnik vam lahko priporoči večje odmerke pri hudih primerih pomanjkanja vitamina C (hipovitaminoze) in za zdravljenje skorbuta, kjer je priporočeni odmerek za odrasle 1 -2 tableti dnevno, vsaj dva tedna. V primeru dolgotrajne uporabe se je potrebno posvetovati z zdravnikom.
Tablete zdravila Plivit C zaužijte cele s kozarcem vode.

Zdravilna učinkovina je askorbinska kislina.
Pomožne snovi so:
koruzni škrob,
mikrokristalna celuloza (E460),
smukec (E553b),
magnezijev stearat (E572).

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj