Nolpaza control 20 mg, 14 gastrorezistentnih tablet

Zdravilo Nolpaza control vsebuje zdravilno učinkovino pantoprazol, ki zavira "črpalko", ki proizvaja želodčno kislino. S tem zmanjša količino kisline v vašem želodcu.Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (na primer zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Nolpaza control vsebuje zdravilno učinkovino pantoprazol, ki zavira “črpalko”, ki proizvaja želodčno kislino. S tem zmanjša količino kisline v vašem želodcu.Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (na primer zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih.

Refluks je vračanje kisline iz želodca v požiralnik (del prebavne cevi med žrelom in želodcem), ki se zaradi tega lahko vname in postane boleč. To vam lahko povzroči bolezenske znake, kot je boleč žgoči občutek v prsih, ki se dviga proti žrelu (zgaga) in okus po kislem v ustih (regurgitacija kisline).
Že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control utegnete opaziti zmanjšanje simptomov kislega refluksa in zgage, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Mogoče bo za olajšanje znakov treba jemati tablete 2 do 3 dni zaporedoma.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek je 1 tableta (20 mg pantoprazola) na dan. Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.
To zdravilo morate jemati najmanj 2 do 3 dni zaporedoma. Zdravilo Nolpaza control prenehajte jemati, ko ste popolnoma brez simptomov bolezni. Zmanjšanje znakov kislega refluksa in zgage utegnete opaziti že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju.

Če se znaki bolezni ne zmanjšajo po 2 tednih neprekinjenega jemanja tega zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Ne jemljite tablet Nolpaza control več kot 4 tedne brez posveta pri zdravniku.

Vzemite tableto pred obrokom, vsak dan ob istem času. Tableto morate pogoltniti celo z nekaj vode.
Ne žvečite ali lomite tablete.

– Učinkovina je pantoprazol. Ena gastrorezistentna tableta vsebuje 20 mg pantoprazola v obliki natrijevega pantoprazolata seskvihidrata.

– Druge sestavine zdravila so manitol (E421), krospovidon (E1202), natrijev karbonat, sorbitol (E420) in kalcijev stearat (E572) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), povidon (E1201), titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172), propilenglikol (E1520), 30 odstotna disperzija kopolimera 1 : 1 metakrilne kisline in etiletakrilata, natrijev lavrilsulfat, polisorbat 80, makrogol 6000 in smukec (E553b) v filmski oblogi.

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj