Eteris Ilang-ilang eterično olje – BIO, 10 ml

Eterično olje ilang-ilanga je zaradi svojega izrazitega in prijetega vonja priljubljeno med ljubitelji aromaterapije, najdemo pa ga tudi med sestavinami mnogih parfumov. V kozmetiki se uporablja pri negi nečiste kože in aken, za nego nohtov, v šamponih proti poškodovanim in krhkim lasem pa tudi v izdelkih za nego po sončenju.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Cananga odorata
V Indoneziji je navada, da poročno posteljo mladoporočencev prekrijejo s cvetovi ilang-ilanga. V deželah podnebnega pasu, kjer drevo raste (Filipini, Madagaskar, Reunion, Komorski otoki), nosijo njegove cvetove v ogrlicah, iz olja ilang-ilanga in kokosovega olja pa izdelujejo pripravke za nego las in telesa.
Eterično olje ilang-ilanga je zaradi svojega izrazitega in prijetega vonja priljubljeno med ljubitelji aromaterapije, najdemo pa ga tudi med sestavinami mnogih parfumov. Deluje antidepresivno in pomirjujoče, pomaga sprostiti napetost, lajšati stres, tesnobo in nespečnost. V kozmetiki se uporablja pri negi nečiste kože in aken, za nego nohtov, v šamponih proti poškodovanim in krhkim lasem pa tudi v izdelkih za nego po sončenju.
V mešanicah se dobro ujema z: Amyris, Bergamotka, Neroli, Jasmin, Grenivka, Geranija, Sivka, Mirta, Sandalovina …

 

Ilang-Ilang

Botanično imePridobivanjeIntenziteta vonjaMaksimalna koncentracija RIFM

Cananga odorata
parna destilacija cvetov
Vonj cvetni, sladkast
močna
Nota nizka
do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

 

Recepti

Izparilnik ali difuzor (za boljše počutje): Ilang-ilang **petitgrain **Jasmin**

Olje za masažo lasišča (proti ušem): Ilang-ilang*** Geranija**, Sivka**, Verbena**

Kopel (proti nespečnosti): Ilang-ilang* Neroli*** *Rimska kamilica *

Izparilnik ali difuzor (osvežitev): ilang ilang** bergamotka* pomaranča**

CANANGA ODORATA FLOWER OIL, LINALOOL*, BENZYL BENZOATE*, FARNESOL*, BENZYL SALICYLATE*, GERANIOL*, EUGENOL*, ISOEUGENOL*, CITRAL*, ANISYL ALCOHOL*, CINNAMAL*, LIMONENE*, BENZYL ALCOHOL*, CINNAMYL ALCOHOL*, BENZYL CINNAMATE*, CITRONELLOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj