Prehrana
Začimbe, zelišča | Zdrava hrana in življenjski slog
Konzervans za živila oziroma aditiv za živila. Natrijev benzoat uporabljate kot konzervans pri izdelavi sadnih sokov, marmelad in drugih sadnih živil.
Konzervans za živila oziroma aditiv za živila. Natrijev benzoat uporabljate kot konzervans pri izdelavi sadnih sokov, marmelad in drugih sadnih živil.
Natrijev benzoat uporabljate kot konzervans pri izdelavi sadnih sokov, marmelad in drugih sadnih živil. Uporabite količino natrijevega benzoata, ki je predpisana po receptu.
Največja dovoljena vsebnost natrijevega benzoata v brezalkoholnih pijačah je 0,18 g/l, v marmeladah in sorodnih živilih pa 0,6 g/l.
natrijev benzoat (Natrii benzoas, E 211).
Zaužitje natrijevega benzoata v nerazredčeni obliki je zdravju škodljivo.
Natrijev benzoat lahko povzroči preobčutljivostne reakcije in koprivnico.
Zaužitje prevelikih odmerkov lahko povzroči bruhanje in razdražljivost.
Ob stiku s kožo, očmi in sluznicami lahko pride do blagega draženja.