SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal, hitri antigenski testi za samotestiranje COVID-19, 5 testov

SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal je hitri antigenski test za samotestiranje COVID-19.

35,23€

Specifikacije

Medicinski pripomoček

SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal je hitri antigenski test za samotestiranje COVID-19.
Antigenski test SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal je test, ki deluje na osnovi lateralnega vleka. Pomaga pri odkrivanju prisotnosti antigenov virusa SARS-CoV-2 iz vzorcev brisa nosu pri posameznikih s sumom na COVID-19.

Pred izvedbo testa

  • Ključnega pomena je, da preberete navodila za uporabo za paciente, preden uporabite ta test.
  • Pred in po izvedbi testa si roke si umijte z milom in vodo ali uporabite razkužilo za roke.
  • Bris ohranjajte čist. Izogibajte se dotikanju konice brisa in zagotovite, da ta pred uporabo ne pride v stik s katero koli površino.
  • Testni komplet uporabite samo enkrat.
  • Izogibajte se stiku s kožo in očmi. V primeru nenamernega stika dobro izperite, da se izognete draženju kože. V primeru dvoma se posvetujte z zdravnikom. V primeru razlitja zagotovite temeljito čiščenje z uporabo ustreznega razkužila.
  • Nobenih sestavnih delov testa, razen brisa, ki je vključen v komplet, ni dovoljeno uporabljati v telesu. Ne pogoltnite nobenega sestavnega dela.

Izvedba testa 

1. Odvzem brisa
Pred in po izvedbi testa si roke umijte z milom in vodo ali uporabite razkužilo za roke. Odstranite bris iz embalaže. Zagotovite, da se dotikate samo ročaja brisa in ne mehke blazinice na konici. Glavo rahlo nagnite nazaj. Bris z mehko blazinico naprej vstavite v vašo levo nosnico. Počasi potisnite bris pribl. 2 cm naprej (vzporedno z nebom vaših ust – ne navzgor), dokler ne naletite na upor. Ne pritiskajte. Bris 4-krat zavrtite (za pribl. 15 sekund) ob sluznico nosne stene, preden ga odstranite iz nosnice. Postopek ponovite v vaši desni nosnici, z uporabo istega brisa.

2. Priprava vzorca
Bris vstavite v cevko, dokler se mehka blazinica ne nahaja v tekočini. Stisnite cevko v spodnjem delu in jo trdno zadržite. Več kot 10-krat premešajte bris, da biološki material prenesete iz blazinice v tekočino. Bris odstranite med stiskanjem strani cevke, da iz brisa iztisnete tekočino. Odstranite blazinico in varno zatesnite cevko s pokrovčkom s šobo.

3. Izvedba testa
Testni pripomoček namestite na ravno površino. Cevko držite pokončno nad okroglo odprtino, (ne nad pravokotnim okencem za rezultate). V okroglo odprtino nanesite natančno 4 kapljice. Po potrebi nežno stisnite strani cevke. Opomba: S testom lahko nadaljujete tudi če pomotoma na testni pripomoček nanesete 5 kapljic.

4. Interpretacija rezultatov
Nastavite časovnik in po 15 do 30 minutah odčitajte rezultate testa. Rezultati testa, ki so odčitani po več kot 30 minutah bodo morda nepravilni.

Rezultati testa 

Pozitiven rezultat testa
Če je testna vrstica (T) vidna skupaj s kontrolno vrstico (C), potem to pomeni, da je test pozitiven.

Skrbno si oglejte rezultat: Test je potrebno smatrati kot pozitiven, če sta vidni dve vrstici – tudi če sta zbledeli.

Pozitiven test pomeni, da obstaja velika verjetnost, da imate COVID-19. Takoj se obrnite na vašega osebnega zdravnika/primarnega zdravnika ali vaš lokalni zdravstveni organ ter upoštevajte lokalne smernice za samoizolacijo. Vaš zdravnik vas bo morda moral za potrditev rezultata poslati na PCR-test.

Negativen rezultat testa
Če je vidna kontrolna vrstica (C) (ne glede na to kako zbledela je) in testna vrstica (T) ni vidna, potem to pomeni, da je test negativen.
Malo verjetno je, da imate COVID-19.Vendar, tudi če je vaš test negativen, še naprej upoštevajte vse higienske in varnostne ukrepe.

Če sumite, da ste okuženi (tj. če imate prisotne simptome ali se ti simptomi slabšajo), se obrnite na osebnega oz. primarnega zdravnika. Morda imate kakšno drugo okužbo oz. je lahko vaš rezultat testa lažen. Test lahko ponovite po 1–2 dneh, saj COVID-19 ni mogoče povsem natančno odkriti v vseh fazah okužbe.

Neveljaven rezultat testa
Če kontrolna vrstica (C) ni vidna, potem je potrebno rezultat smatrati kot neveljaven.
Test ne deluje pravilno in izvesti morate drug test z uporabo drugega testnega kompleta.

Morda ste nepravilno izvedli test. Skrbno preberite navodila za uporabo in ponovite test. Če je vaš rezultat testa še vedno neveljaven, se obrnite na vašega zdravnika ali testni center za COVID-19.

Vsebina testnega kompleta

  • testna kaseta,
  • epruveta s pufrom,
  • pokrovček s kapalko,
  • sterilna brisna palčka,
  • držalo za epruveto,
  • navodila za uporabo in kratek vodič (Kratka navodila za uporabo).

Navodila za uporabo

Izjava o skladnosti

Certifikat

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj