Biosynex Autotest Covid-19 Test za samotestiranje protiteles proti COVID-19, 1 test

Biosynex Autotest Covid-19 test za samotestiranje covida-19 je hitri imunokromatografski test za kvalitativno določanje protiteles IgG in IgM proti SARS-CoV-2 iz kapljice kapilarne krvi.

17,28€

Specifikacije

Medicinski pripomoček
Biosynex Autotest Covid-19 test za samotestiranje covida-19 je hitri imunokromatografski test za kvalitativno določanje protiteles IgG in IgM proti SARS-CoV-2 iz kapljice kapilarne krvi.
Protitelesa IgG lahko 100-odstotno dokažete. BIOSYNEX Autotest COVID-19 za samotestiranje.

  • Testirajte se sami doma
  • Zelo enostavna uporaba (le ena kapljica krvi)
  • 100 % občutljivost za protitelesa IgG
  • Rezultat v 10 minutah

Biosynex Autotest COVID-19 je hitri imunokromatografski test, ki vam v 10. minutah pove, ali imate protitelesa IgM in IgG proti Covidu-19.

Je zelo enostaven test za ugotavljanje protiteles proti Covidu-19 z izredno visoko občutljivostjo (na protitelesa IgG 100 %, na IgM pa 92,6 %).

Test je registriran za samotestiranje, kar pomeni, da ga lahko vsakdo kupi in se testira doma (NI vezan na profesionalno uporabo).

Test za samotestiranje ne dokazuje prisotnosti virusa, ki povzroča covid-19, ampak odgovor bolnikovega imunskega sistema na virus.

Test je primeren samo za odrasle, za otroke pa le pod nadzorom odraslih oseb.

Test za samotestiranje covida-19 je hitri imunokromatografski test za kvalitativno določanje protiteles IgG in IgM proti SARS-CoV-2 iz kapljice kapilarne krvi. Test vsebuje antigene SARS-CoV-2 (t. i. domena za receptorsko vezavo, angl. Receptor Binding Domain, RBD), združene z delci koloidalnega zlata, ki so sposobni odkriti protitelesa IgG in IgM proti SARS-CoV-2. Test za samotestiranje vam pove, ali ste bili v kontaktu z virusom, ki povzroča koronavirusno bolezen covid-19. Test za samotestiranje covida-19, ki temelji na določitvi protiteles, lahko identificira posameznike, ki ne vedo, da so bili okuženi, zato ker niso razvili simptomov ali pa njihovi simptomi niso bili pravilno diagnosticirani. To pomeni, da lahko s testom za samotestiranje ugotovite prikrito (latentno) okužbo, prav tako je primeren za ljudi, ki so zboleli in ozdraveli.

Test za samotestiranje covida-19 v večini primerov pokaže pozitiven rezultat po 13 dneh po nastopu simptomov. Negativen rezultat testa za samotestiranje covida-19 pri simptomatskih posameznikih ne izključuje okužbe s covidom-19. V primeru prisotnosti simptomov, ki so podobni bolezni covid-19, in negativnemu rezultatu testa se priporoča, da testiranje ponovite 11 dni po prvem testiranju.

ENOSTAVNA UPORABA TESTA
Test za samotestiranje Biosynex Autotest COVID-19 je zelo enostaven za uporabo.

Najprej si umijte roke s toplo vodo in milom, razkužite prst in obrišete ostanke alkohola (vse potrebne sestavine so priložene testu), nato se z lanceto zbodete v konico prsta in z mikropipeto odvzamete eno kapljico krvi. Vsebina pipete se izprazni v kvadratek SANG/BLOOD, nato se doda 2 kapljici razredčila v krogec DILUANT/DILUENT. Testno kaseto pustite na ravni površini. Čez 10 minut odčitate rezultat. Rezultata ne odčitate po 20 minutah.

Video prikaz uporabe testa: https://youtu.be/w5XYMVJBRh0

 

UČINKOVITOST TESTA
Test za samotestiranje podjetja Biosynex so primerjali s primeri, ki so bili potrjeni s klinično diagnozo. V študijo so vključili 456 vzorcev za IgG in 466 za IgM.

Občutljivost: IgM 92,6 %, IgG 100 %
Specifičnost: IgM 99,2 %, IgG 99,5 %

RAZVOJ PROTITELES PO OKUŽBI S COVIDOM-19

 width=

Zakaj je pomembno, če imamo protitelesa? Protitelesa ali imunoglobulini so pomemben del imunskega sistema. Njihova prisotnost nam pove, da je telo že bilo v stiku z virusom. Če je od okužbe z virusom SARS-CoV-2 minilo že nekaj tednov, spremljamo protitelesa IgG, ki označujejo preteklo okužbo. Prav tako se protitelesa IgG lahko razvijejo kot odgovor na cepivo.

V kakšni meri in koliko časa ostanejo prisotna protitelesa IgG, še ni znano. Zato se priporoča, da se test kljub pozitivnemu izidu ponovi čez nekaj časa. Pričakuje se, da tudi če je titer protiteles nizek, to vseeno preprečuje najhujše poteke bolezni, kot ima za posledico bolnišnično zdravljenje ali smrt (Walker L. Your Immune System Evolves to fight Coronavirus Variants. In Public Health. Au: Monique Brouillette, 31. marec 2021. Pridobljeno 14. april 2021 iz Your Immune System Evolves to Fight Coronavirus Variants – Scientific American).

Protitelesa določamo s serološkimi testi. Ti morajo imeti, zlasti v epidemioloških razmerah nizke prekuženosti, izjemno veliko občutljivost in specifičnost (oboje blizu 100%), sicer njegova uporaba ni smiselna (Tomažič J. et al. Epidemiološka priporočila glede oseb, ki so prebolele covid-19. Pridobljeno 15. aprila 2021 iz https://www.nijz.si).

Na sliki je prikazan razvoj protiteles po okužbi s covidom-19.

Set za samotestiranje vsebuje:

Vrečka s testno kaseto in sušilom (sušilo se zavrže), sterilna lanceta, 3 pipete, plastenka z razredčilom, alkoholna krpica, sterilna kompresa in obveza.

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Ali se s tem testom lahko testiram sam? Seveda. Test BIOSYNEX Autotest COVID-19 je registriran za samotestiranje, kar pomeni, da se lahko vsakdo testira sam.
Ali se s tem testom lahko testirajo otroci? Ja, Test je primeren tudi za otroke, vendar le pod nadzorom odraslih oseb.
Koliko kapljic krvi potrebujem za testiranje? Potrebujete le eno kapljico krvi.
Ali lahko testno kaseto odpremo preden se testiramo? Testna kaseta mora ostati zapečatena v vrečki vse do uporabe. Ko jo odprete, morate test izvesti v roku ene ure.

Navodila za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj