Rehidrol prašek za rehidracijo, 48 g

Rehidrol prašek za peroralno raztopino je namenjen pripravi vodne raztopine glukoze in elektrolitov. S pitjem raztopine nadomestimo izgubljene elektrolite, glukozo in vodo pri dehidriranih (izsušenih) bolnikih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Rehidrol prašek za peroralno raztopino je namenjen pripravi vodne raztopine glukoze in elektrolitov. S pitjem raztopine nadomestimo izgubljene elektrolite, glukozo in vodo pri dehidriranih (izsušenih) bolnikih.
Raztopino glukoze in elektrolitov, ki nastane, ko Rehidrol prašek za peroralno raztopino raztopimo v vodi, uporabljamo pri akutnih driskah otrok ali blažjih driskah odraslih, če je izguba natrija manjša.

Po pitju tekočine lahko bolnik bruha. V takih primerih počakajte 5 do 10 minut, nato pa naj pije raztopino Rehidrol praška za peroralno raztopino po majhnih požirkih.

V primeru, da pitje raztopine ponovno izzove bruhanje, je potrebno zdravljenje prekiniti in se posvetovati z zdravnikom.

V primeru hude driske (pogosto odvajanje tekočega blata, hujšanje) se takoj posvetujte z zdravnikom.

Če se zdravstveno stanje po uporabi Rehidrol praška za peroralno raztopino ne izboljša ali se celo poslabša in se driska ne ustavi v enem do dveh dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Vsebina lončka (48 g) je namenjena pripravi 2 (dveh) litrov peroralne raztopine.

Vsebino lončka raztopite v 2 litrih neoporečne pitne vode. V škatlici je priložena merilna žlica, s katero lahko odmerite količino praška, potrebno za pripravo 2 decilitrov (200 ml) peroralne raztopine.

Vsebino ene napolnjene in poravnane merilne žlice raztopite v 2 decilitrih (200 ml) neoporečne pitne vode.

Če zdravnik ne predpiše drugače, upoštevajte naslednjo shemo odmerjanja:

Začetno nadomeščanje tekočine:
v prvih 4 urah dajte otroku ali odraslemu 0,5 do 1 dl (50 do 100 ml) raztopine na kilogram telesne mase.

Vzdrževanje ustrezne hidriranosti:
v naslednjih 12 urah dajte otroku ali odraslemu 0,1 do 0,5 dl (10 do 50 ml) raztopine na kilogram telesne mase.

Nadaljevanje nadomeščanja tekočine:
v naslednjih 24 do 72 urah dajte otroku ali odraslemu po vsaki tekoči ali mehkejši stolici še 0,1 dl (10 ml) raztopine na kilogram telesne mase.

V lončku je 48 g praška za peroralno raztopino, ki vsebuje 3,52 g natrijevega klorida, 2, 98 g kalijevega klorida, 5,16 g natrijevega citrata kot 5,88 g natrijevega citrata dihidrata in 32,39 g glukoze kot 35,63 g glukoze monohidrata.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj