Phytobronz Solaire kapsule, 30 kapsul

Phytobronz Solaire je prehransko dopolnilo s karotenoidi rastlinskega izvora, vitaminom E, selenom, bakrom, borečevim, sezamovim in arganovim oljem.

19,19€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Phytobronz Solaire je prehransko dopolnilo s karotenoidi rastlinskega izvora, vitaminom E, selenom, bakrom, borečevim, sezamovim in arganovim oljem.
Prispeva k pripravi kože na izpostavljenost soncu, antioksidacijski zaščiti in pigmentaciji kože.

Phytobronz Solaire vsebuje mešanico 9 aktivnih sestavin rastlinskega izvora ter baker in selen za trojno delovanje:

  • pripravlja kožo na sonce,
  • zagotavlja antioksidacijsko zaščito (ščiti pred prostimi radikali),
  • spodbuja porjavitev kože.

Prehransko dopolnilo Phytobronz za vse tipe kože je ustvarjeno za tiste, ki želijo svojo kožo pripraviti na poletje in izpostavljenost UV sevanju. Vsebuje karotenoidni kompleks 100 % rastlinskega izvora za sijočo kožo in enakomerno porjavelo polt, dragocena rastlinska olja, baker in selen pa poskrbijo za popoln učinek.

Likopen spada v družino karotenoidov in je barvilo, ki je naravno prisotno v paradižniku in lubenici. Je močan antioksidant, ki pomaga ščititi celice pred oksidacijskim stresom in prostimi radikali. Šele konec 19. stoletja je znanstveniku Harstenu uspelo izločiti likopen iz paradižnika, danes pa so njegove lastnosti znane po vsem svetu.

Lutein in zeaksantin sta lipofilna rastlinska pigmenta, odgovorna za rumeno in rdečo barvo delov rastlin v naravi, kot so sadje, zelenjava, cvetovi in ​​listi. Lutein je na primer deloma odgovoren za svetlo rumeno barvo koruze.

Beta-karoten je najbolj znana spojina v skupini s karotenoidi. Kot pigment naredi cvetove bolj privlačne za žuželke, znan pa je predvsem po svoji prisotnosti v določenem sadju in zelenjavi, kot so korenje, mango, marelice …

Piperin (fitoperin) poveča biološko uporabnost beta karotena. Črni poper (iz družine Piperaceae) je ena najpogosteje uporabljanih začimb na svetu in je znana po začimbni spojini, piperinu. Piperin je glavna učinkovina popra.

Rastlinska olja:
Phytobronz poleg karotenoidov rastlinskega izvora vsebuje tudi rastlinska olja, ki se uporabljajo za ohranjanje elastičnosti, prožnosti in sijaja kože:

Borečevo olje (lat. Borago officinalis L.) je sredozemska rastlina, odkrita v srednjem veku, ki se danes uporablja zaradi blagodejnih učinkov na koži, vrača ji prožnost in elastičnost.

Arganovo olje (lat. Argania spinosa L.) se pridobiva iz semen arganovega drevesa, ki raste na jugu Maroka. Ime argan prihaja iz majhne maroške vasi, ki se imenuje “Argana”. To olje se tradicionalno uporablja za nego kože, ima negovalne lastnosti in koži vrača elastičnost.

Sezamovo olje (lat. Sesamum indicum L.) se pridobiva iz sezamovih semen, družine oljnic, ki izvira iz Azije. Še posebej je priljubljen na Bližnjem vzhodu, kjer se uporablja pri kuhanju, v obliki olja pa za nego kože, saj ji vrača prožnost.

Vitamini in minerali:
Selen, vitamin E in baker imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidacijskim stresom.

Baker prispeva tudi k normalni obarvanosti kože.

Vitamin A pomaga ohranjati zdravo kožo.

Samo za odrasle.
Jemanje 1 kapsule na dan, ob obroku, najmanj 15 dni pred, med in po  izpostavljenosti sončnim žarkom ali UV-sevanju.

Kapsula: želatina, borečevo olje (Borago officinalis L.), olje sončničnih semen (Helianthus annuus L.), sezamovo olje (Sesamum indicum L.); izvleček paradižnika (Lycopersicon esculentum Mill.); zgoščevalec: mono i digliceridi maščobnih kislin, lutein, arganovo olje (Argania spinosa (L.) Skeels), Beta-karoten, tokoferol acetat, emulgator: sončnični lecitin, izvleček črnega popra (Piper nigrum L.), bakrov sulfat; natrijev selenit.

Vsebnost

Sestavine v priporočenem dnevnem odmerku (=1 kapsula)

Sestavine = 1 kapsula PDV*
Borečevo olje 115 mg
Sezamovo olje 75 mg
Arganovo olje (iz ploda) 25 mg
Izvleček črnega popra 

Od tega piperini

1.1 mg 

1.0 mg

Karotenoidi 14.5 mg
          od tega beta karoten 4.8 mg
                           ekvivalent vitaminu A 800 µg RE 100% PDV*
                           Lutein 6.0 mg
                           Zeaksantin 0,3 mg
                           Likopen 3.0 mg
Vitamin E 12 mg α-TE 100% PDV*
Baker 0.33 mg 33% PDV*
Selen 18µg 33% PDV*

*PDV = priporočen dnevni vnos

Ljudje, ki jemljejo zdravila se naj pred uporabo posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. Izdelek se odsvetuje pri prebavnih motnjah in boleznih ščitnice. Ni primeren za nosečnice in doječe matere.

Prekomerno izpostavljanje soncu je nevarno. Izogibajte se izpostavljanju soncu v sredini dneva. Uporabljajte kremo z zaščitnim faktorjem.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj