Ascolip liposomski vitamin C 1000 mg, 30 vrečic po 5 g

Prehransko dopolnilo Ascolip liposomski vitamin C 1000 mg vsebuje liposomsko obliko vitamina C v tekoči obliki v vrečicah. 

27,30€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Prehransko dopolnilo Ascolip liposomski vitamin C 1000 mg vsebuje liposomsko obliko vitamina C v tekoči obliki v vrečicah. Vrečico  lahko stisnete neposredno na jezik, lahko pa jo vmešate v navadno vodo in popijete.
Liposomska oblika prehranskega dopolnila v tekoči obliki doseže višjo razpoložljivost vitamina C v telesu in se 2-krat dlje časa zadržuje v krvnem obtoku.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, nastajanju kolagena v koži, žilah, kosteh, hrustanca, dlesni in zob ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Prispeva tudi k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in obnovi reducirane oblike vitamina E.

Biorazpoložljivost liposomov LIPOSHELL je preizkušena s klinično študijo:

Z večletnim razvojem tehnologije Liposhell so raziskovalci iznašli edinstven postopek priprave liposomov brez alkohola. Z njim ustvarijo izredno majhne in homogene liposome (170 nm ± 15 %) z odlično absorpcijo, ki se zlahka vmešajo v tekočino in ostanejo stabilni tako v formulaciji kot v zahtevnih pogojih prebavnega sistema. To dokazuje tudi klinično testiranje.

Primerjava je pokazala, da se je vitamin C iz liposoma Liposhell za 70 % uspešneje dostavil v kri kot vitamin C v neliposomski obliki in se v njej zadrževal 2-krat dlje kot neliposomski vitamin C (rezultati testiranja so bili strokovno pregledani in javno objavljeni v Journal of Liposome Research, 2019)*. *Łukawski M. et al., New oral liposomal vitamin C formulation: properties and bioavailability; Journal of Liposome Research, 2019 Jul 2: 1–8.

Vsebino vrečice s 1000 mg vitamina v liposomih lahko stisnete neposredno na jezik, lahko pa jo vmešate v navadno vodo in popijete. Izdelek ima značilen vonj in okus povezan s sestavinami.

Vsebnost

Sestava:  1 vrečica (5g) % PDV*
Vitamin C 1000 mg 1250 %

*PDV- Priporočen dnevni vnos

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: glicerol, voda, natrijev L-askorbat, lecitin (repični in iz soje), stabilizator: pektini, naravna aroma, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina.

Nosečnice, doječe matere in posamezniki s presnovnimi motnjami železa, naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom. Ni primerno za osebe s predispozicijo za nastanek ledvičnih kamnov ali osebe z ledvičnimi kamni. Vitamin C v dnevnem odmerku >1000 mg lahko pri občutljivejših osebah povzroči manjše nelagodje v želodcu. V primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino v izdelku, izdelka ne uporabljati.

Proizvedeno v EU.

Veganska formula. Brez sladkorja, glutena, GSO, alkohola in umetnih sladil.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj