Supradyn energija Q10, 30 filmsko obloženih tablet

Prehransko dopolnilo Supradyn energija Q10 je multivitaminski in multimineralni pripravek, posebej prirejen za odrasle in mladostnike, starejše od 14 let. Vitamini B6, B12, C, tiamin, riboflavin, biotin, niacin, pantotenska kislina ter minerali kalcij, baker, jod, železo, mangan in magnezij prispevajo k sproščanju energije pri presnovi.

12,17€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Prehransko dopolnilo Supradyn energija Q10 je multivitaminski in multimineralni pripravek, posebej prirejen za odrasle in mladostnike, starejše od 14 let. Vitamini B6, B12, C, tiamin, riboflavin, biotin, niacin, pantotenska kislina ter minerali kalcij, baker, jod, železo, mangan in magnezij prispevajo k sproščanju energije pri presnovi.
Kaj je Supradyn energija?
Supradyn energija je nova generacija multivitaminskih pripravkov z minerali in koencimom Q10, ki je kot dopolnilo k prehrani namenjen podpori vitalnosti in energetskim procesom v telesu ves dan. Temelj Supradyna je celovita sodobna formula, oblikovana glede na potrebe našega organizma po ključnih mikrohranilih – tako vitaminih kot mineralih. Supradynu je dodan tudi koencim Q10.
Supradyn energija je multivitaminski in multimineralni pripravek, posebej prirejen za odrasle in mladostnike, starejše od 14 let. Priporočljivo ga je jemati za preprečevanje in nadomeščanje pomanjkanja vitaminov, mineralov in elementov v sledeh, ki se pojavi zaradi različnih vzrokov, npr. ob povečanih potrebah ali zmanjšanem vnosu v organizem.
Vitamini in minerali imajo pomembno vlogo pri presnovi, njihov primeren vnos pa je še posebej pomemben pri sledečih posebnih okoliščinah: odraščanje, starost, nosečnost, dojenje, izčrpanost, posebni načini prehranjevanja, telesni napor, zloraba alkohola, kajenje in posebna stanja, kjer so potrebe po vitaminih in mineralih povečane.

Kdaj je priporočljivo jemati Supradyn energija?
Supradyn energija vsebuje uravnoteženo kombinacijo vitaminov, mineralov in elementov v sledeh, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje in bodo ob uravnoteženi prehrani prispevali k vitalnosti in podpirali energetske procese, ki so pomembni pri vsakodnevnih nalogah.
Ljudje, ki živijo aktivno ali zelo intenzivno, v fizičnem ali intelektualnem smislu, lahko svojo učinkovitost izboljšajo z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje tudi raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zadosten vnos vitaminov in mineralov. Športniki imajo lahko povečano potrebo po energiji, vitaminih in mineralih, zato morajo biti še posebej pozorni na njihov zadosten vnos.
Vsebnost vitaminov in mineralov je osnovana na priporočenih dnevnih odmerkih (PDV), kakršne predlagata Evropski svet in National Research Council USA.
Vitamini so nujno potrebna hranila za normalno delovanje organizma. Med drugim sodelujejo pri presnovnih procesih in jih uravnavajo. Tako npr. biotin prispeva k presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob, vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože, pantotenska kislina pa pri sintezi in presnovi nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.

Za odrasle in otroke starejše od 14 let priporočamo 1 tableto na dan. Tableto pogoltnite celo z dovolj tekočine, ne glede na obroke hrane. Da ne pozabite nanjo, jo lahko vzamete vedno ob zajtrku.

Supradyn energija vsebuje 13 vitaminov in provitaminov, 9 mineralov in elementov v sledeh ter koencim Q10.

Vsebnost

Sestavine: V 1 tableti: %PDV*
Vitamin C 80 mg 100
Niacin 16 mg 100
Vitamin E 12 mg 100
Pantotenska kislina 6 mg 100
Vitamin B6 1,4 mg 100
Riboflavin 1,4 mg 100
Tiamin 1,1 mg 100
Vitamin A 800 μg 100
Folna kislina 200 μg 100
Biotin 50 μg 100
Vitamin K 25 μg 33
Vitamin D 5 μg 100
Vitamin B12 2,5 μg 100
Kalcij 120 mg  15
Magnezij 80 mg 21
Železo 14 mg 100
Cink 10 mg 100
Mangan 2 mg 100
Baker 1 mg 100
Jod 150 μg 100
Selen 50 μg 91
Molibden 50 μg 100
Koencim Q10 4,5 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine
minerali (kalcijev fosfat, kalcijev D-pantotenat, kalcijev silikat, magnezijev oksid, železov fumarat, cinkov citrat, manganov sulfat, bakrov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat, natrijev molibdat), vitamini (L-askorbinska kislina, nikotinamid, alfa-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, piridoksin hidroklorid, riboflavin, tiamin mononitrat, retinol, pteroilmonoglutaminska kislina, D-biotin, fitomenadion, holekalciferol, cianokobalamin), koencim Q10; aditivi v jedru tablete: sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalična celuloza), sredstva proti sprijemanju (premreženi natrijev karmelozat, magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid), sredstvo za zgostitev (polivinilpirolidon); aditivi v ovojnici tablete: sredstvi za glaziranje (hidroksipropilmetil celuloza, polietilenglikol 4000), barvili (titanov dioksid, rumeni železov oksid), sredstvo za povečanje prostornine (polidekstroza), sredstvo proti sprijemanju (smukec), sredstvo proti penjenju (polisorbat 80).

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj