New Iron, 30 kapsul

Prehransko dopolnilo New Iron vsebuje železo v obliki kelata. Kompleks železovega kelata bisglicinata z dodanimi vitamini, predstavlja izbrano kombinacijo za nosečnice, športnike in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov.

12,61€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Prehransko dopolnilo New Iron vsebuje železo v obliki kelata. Kompleks železovega kelata bisglicinata z dodanimi vitamini, predstavlja izbrano kombinacijo za nosečnice, športnike in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov.

  • učinkovita formula: železov bisglicinat+C vitamin+B12+folna kislina
  • varen za nosečnice
  • ne nalaga se v jetrih
  • brez prebavnih težav
  • brez slabosti
  • tudi za vegetarijance in vegane

New iron je prehransko dopolnilo za normalno tvorbo rdečih krvničk in hemoglobina.

Kompleks železovega kelata bisglicinata z dodanimi vitamini, predstavlja izbrano kombinacijo za nosečnice, športnike in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov (hitra rast, mladostništvo, menstruacija, vegetarijanska in veganska prehrana).

Ovojnina kapsul New iron ni živalskega izvora (hidroksipropil metil celuloza), zato je primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Zelo primeren je tudi za nosečnice, saj vsebuje potreben dnevni odmerek folata oz. folne kisline.

Odlikuje ga tudi edinstvena sestava: železov bisglicinat kelat (od tega 18 mg železa) + vitamin C (180 mg) + folat (400 µg) + vitamin B12 (9 µg).

Delovanje

Raziskave kažejo, da se železo iz anorganskih soli absorbira le v 2–14 %. Zaradi ionske vezave železa v teh spojinah lahko ob sočasnem uživanju nastane motena absorpcija drugih mineralov (kalcij) ali vitaminov (vitamin C in vitamin E). V nasprotju z ostalimi oblikami železa železov bisglicinat v izdelku New Iron  zagotavlja nemoteno absorpcijo drugih mineralov.

Kelat aminokisline glicin ima (v primerjavi z železovim sulfatom) od 70- do 75-odstotno boljšo absorpcijo železa in 4-krat večjo biorazpoložljivost, kar zagotavlja večjo koncentracijo železa v telesu.

Prav tako kelat aminokisline glicin v priporočenem odmerjanju nima neželenih učinkov, kot so prebavne motnje, zaprtje in slabost.

Železo je esencialen mineral, prisoten v vseh telesnih celicah, in vpliva na normalno tvorbo rdečih krvničk in hemoglobina. Prispeva k normalnemu transportu kisika v telesu in k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti. Največ železa, skoraj dve tretini, ga najdemo v hemoglobinu, ki telo oskrbuje s kisikom. Preostalega najdemo v mioglobinu (protein, ki oskrbuje mišično tkivo s kisikom), feritinu (protein, ki skrbi za pravilno porabo železa v telesu) ter v številnih pomembnih encimih, ki med drugim sodelujejo tudi pri tvorbi kolagena.

Vitamin C dodatno poveča absorpcijo železa in omogoča normalno delovanje imunskega sistema med in po ekstremnih telesnih naporih ter prispeva energijo za normalni metabolizem. Prispeva k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 prispeva k normalni tvorbi rdečih krvničk, delitvi celic, k energiji za presnovo in k normalni funkciji imunskega sistema.

Folat vpliva na normalno tvorbo krvi, na normalni metabolizem homocisteina in na normalno rast materničnega tkiva med nosečnostjo. Prispeva k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: Zaužijte po 1 kapsulo na dan z vodo ali s sokom.

Otroci lahko jemljejo izdelek od 14. leta dalje.

Sestavine 1 kapsula Priporočen dnevni vnos
PDV (%)
vitamin C 180 mg 225
železo (železov bisglicinat)
(20 % železa)
18 mg (90 mg) 125
folat 400 µg 200
vitamin B12 9 µg 100

Ostale sestavine: mikrokristalna celuloza (polnilo), magnezijev stearat, magnezijev silikat (sredstvo proti strjevanju).

Ovojnina kapsule je iz hidroksipropil metilceluloze (HPMC).

Izdelek ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil in arom.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj