Zdravila brez recepta
Normia Rehidro rehidracijska sol, 10 vrečic
Rehidracijski prašek Normia Rehidro v obliki soli se uporablja za rehidracijo in dietetsko uravnavanje elektrolitov pri bolnikih s prekomerno izgubo elektrolitov in vode pri driski.
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Specifikacije
Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.
Normia Rehidro rehidracijska sol se uporablja za rehidracijo in dietetsko uravnavanje elektrolitov pri bolnikih s prekomerno izgubo elektrolitov in vode pri driski.
Vsebino ene vrečice rehidracijske soli je potrebno raztopiti v 200 ml prekuhane in na sobno temperaturo ohlajene vode. Pijte v majhnih požirkih. Glede količine rehidracijske soli, ki jo je potrebno popiti, in je odvisna od stopnje dehidracije, se posvetujte z zdravnikom.
Telesna masa (kg) | Rehidracijska raztopina (v ml) prvih v 4-6 urah dehidracije | NDK**
(ml) |
|
blaga dehidracija | srednja dehidracija | ||
do 6 | 150-300 | 200-400 | 50 |
6-9 | 300-450 | 400-600 | 50 |
9-12 | 450-600 | 600-800 | 100 |
12-15 | 600-750 | 800-1000 | 150 |
15-30 | 750-1500 | 1000-2000 | 200 |
več kot 30 in odrasli | 1500-3000 | 2000-4000 | 400 |
** NKD največja dovoljena količina posameznega odmerka rehidracijske raztopine
Glukoza, natrijev citrat, natrijev klorid, kalijev klorid, snovi proti sprijemanju: silicijev dioksid; cinkov glicinat (koruzni maltodekstrin, celuloza, natrijev karbonat, glicin).
Preglednica hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | v 100 g | v 1 vrečici / 4,3 g |
energijska vrednost | 226 kcal/
1132 kJ |
9,72 kcal 48,68 kJ |
maščobe | 0,00 g | 0,00 g |
– nasičene maščobe | 0,00 g | 0,00 g |
ogljikovi hidrati | 66,60 g | 2,86 g |
– sladkorji | 64,70 g | 2,78 g |
prehranske vlaknine | 0,00 g | 0,00 g |
beljakovine | 0,25 g | 0,01 g |
soli | 19,90 g | 0,86 g |
kloridi | 10,55 g | 0,45 g |
natrij | 7,89 g | 0,34 g
74,4 mmol/l |
kalij | 3,66 g | 0,16 g |
cink | 0,07 g | 0,003 g |
Osmolarnost: 245 mOsm/l kar ustreza 245 mmol/l